Konu
:
ÇİĞ BÖREK
Yalnız Mesajı Göster
ÇİĞ BÖREK
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ÇİĞ BÖREK
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
İçi için;
250 gr
kıyma
1 adet soğan
1 domates
1 çorba kaşığı salça
15-20 dal maydonoz
Tuz, karabiber
Kızartmalık yağ
YAPILIŞI:
Bir kabın içine yumurtayı kırın, yoğurdu ve tuzu ekleyin
Unu azar azar ilave edin
Çok az su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın
Üzerine nemli bir bez öreterek dinlendirin
Hamur dinlenirken, başka bir kabın içine kıymayı koyun, soğanı ve kabuğu soyulmuş domatesi ekleyin
Maydonoz, tuz, salça ilave edin ve karıştırın
Hamurdan yumurta şeklinde parçalar alın ve tabak büyüklüğünde açın
Açılan hamurun yarısına iç harçtan koyun ve üstünü kalan yarısıyla ay şeklinde kapatın
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın
Kızartma tanceresine yeteri kadar sıvı yağ koyun, yağ kızınca börekleri kızartın
Kağıt havlu açılmış tabağın içine alın, yağını biraz çekince servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul