Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Lokum Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Lokum Böreği



Malzemeler


1 demet maydanoz

3 adet mayalı ekmek hamuru

200 gr kıyma

4 adet patates

1 adet soğan

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Haşhaş

Hazırlanma Şekli


Patatesleri haşlayın Pişince rendeleyin Soğanları da ayrı yerde rendeleyin Tencereye 1 çorba kaşığı yağ koyun Soğanları 1-2 dakika çevirin İçine kıymayı atıp pişinceye kadar kavurun İçine rendelenmiş patatesleri, karabiber, tuz ve maydonozu ilave edin 1-2 dakika karıştırdıktan sonra ateşten alın Bir kaba sıvı yağ koyup elinizi bu yağa batırarak ekmek hamurundan cevizden büyük bir parça koparın, elinizde yuvarlayın Yuvarladıktan sonra elinizde çay tabağı büyüklüğünde açın Ortasına kıymalı içten bir miktar koyup kenarlarını toplayarak ortada birleştirin Kabın içindeki yağın içine batırıp birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye birbirine bitişik olarak dizin (Hamurların arası boş kalmasın) Tekrar mayalansın diye oda sıcaklığında yarım saat bekletin Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştırın Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine dökün Üstüne haşhaşları serpip önceden ısıtılmış 200c fırında böreğin altı üstü kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla