Konu
:
Haşhaşlı Lokum Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Lokum Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Lokum Böreği
Malzemeler
1 demet maydanoz
3 adet mayalı ekmek hamuru
200 gr kıyma
4 adet patates
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Haşhaş
Hazırlanma Şekli
Patatesleri haşlayın
Pişince rendeleyin
Soğanları da ayrı yerde rendeleyin
Tencereye 1 çorba kaşığı yağ koyun
Soğanları 1-2 dakika çevirin
İçine kıymayı atıp pişinceye kadar kavurun
İçine rendelenmiş patatesleri, karabiber, tuz ve maydonozu ilave edin
1-2 dakika karıştırdıktan sonra ateşten alın
Bir kaba sıvı yağ koyup elinizi bu yağa batırarak ekmek hamurundan cevizden büyük bir parça koparın, elinizde yuvarlayın
Yuvarladıktan sonra elinizde çay tabağı büyüklüğünde açın
Ortasına kıymalı içten bir miktar koyup kenarlarını toplayarak ortada birleştirin
Kabın içindeki yağın içine batırıp birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye birbirine bitişik olarak dizin
(Hamurların arası boş kalmasın) Tekrar mayalansın diye oda sıcaklığında yarım saat bekletin
Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştırın
Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine dökün
Üstüne haşhaşları serpip önceden ısıtılmış 200c fırında böreğin altı üstü kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul