Konu
:
Arnavut Böregi
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Böregi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Böregi
MALZEMELER:
1 kilo un
1 paket sana yağı
1 tutam tuz
İç malzemesi için:
1 kilo ıspanak
İç malzemenin hazırlanışı:
Ispanakların yapraklarını ince ince doğrayın, bol suda yıkayın en son yıkadıktan sonra sıkarak bir kaba alın
Üzerine 1 tutam tuz serpin
Yapılışı:
1 kilo undan 1 bardak ayırın geri kalan unu bir tutam tuz katarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun
Biraz dinlenmeye bırakın (10,15 dakika) 1 paket sana yağını bir tavada eritin, soğumaya bırakın
Dinlendirdiğimiz hamurun bir parçası büyük olacak şekilde iki beze halinde kesin
Büyük bezeyi tepsinin büyüklüğünde açın, açtığımız bezeyi erittiğimiz margarinden 2 kaşık serperek elinizle yedirin
Hamurun kenarlarında bıçakla 6,7 çizik atıp çizikleri üst üste kapatın
Tekrar tepsinin kenarlarından taşacak kadar açın
Tepsiyi erittiğimiz
Sana yağından alıp yağlayın, açtığımız bezeyi tepsiye koyun kenarları taşsın arasına ıspanakları koyun ıspanakların üzerine biraz yağ serpin
İkinci bezeyi aynı şekilde açıp yağlayın yine çizikler atıp üst üste koyup tekrar açın
Tepsiye ıspanağın üzerine koyun altta kalan hamurun tepsiden taşan kısımlarını kıvıra kıvıra kenar yapın
Geride kalan erimiş sana yağını hamurun üzerine serpin
Isıtılmış fırına verin, altı üstü kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra dört üçgen parçaya bölüp isteğe göre arasına yoğurt döküp yiyebilirsiniz
Böyle harika olur
İç malzemeler isteğe göre; kıymalı, domates biberli ve 5 tane yumurtayı 3 su bardağı yoğurtla çırpıp koyarsak içinde pişince sanki peynirmiş gibi olur
Daha birçok içlik koyup yapabilirsiniz isteğinize göre
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul