Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı Patatesli Poğaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı Patatesli Poğaça



MALZEMELER


•1 su bardağı sıvı yağ

• 1 su bardağı yoğurt

• 1 çay bardağı yoğurt suyu (veya normal su)

• 1 adet yumurta

• 1 paket kuru maya

• 1 tatlı kaşığı tuz

• alabildiği kadar un

• 2 çorba kaşığı beyaz peynir

• 3 adet orta boy üstü haşlanmış patates

• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

• tuz-karabiber

• üzerine çörekotu


HAZIRLANIŞI


Karıştırma kabına sıvı yağı, yoğurdu, yumurtanın akını, kuru mayayı, tuzu, yoğurt suyunu, yoksa ılık suyu koyup, çırpma teliyle karıştırıyoruz Peşinden un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz 2 dk kadar yoğurup, üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz


İç Harcın Hazırlanışı:


Önceden haşlanmış, soğumuş patateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz Üzerine rende kaşar, rende beyaz peynir, tuz, karabiber ilave edip, karıştırıp, hazır hale getiriyoruz Cevizden büyük parçalara böldüğümüz bezeleri, yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp, içlerine hazırladığımız patatesli harçtan koyup, hamurun uçlarını birleştirip, yuvarlıyoruz


Yağlanmış fırın tepsisine birleştirdiğimiz yerler alta gelecek şekilde diziyoruz (Poğaça Tarifleri) Ayırdığımız yumurta sarısına 2 kaşık yağ koyup, karıştırıp fırça ile poğaçaların üzerine sürüp, en son çörek otu serpip, 10 dk ılık ortamda mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişiriyoruz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla