Yalnız Mesajı Göster

Açıl Susam Açıl

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açıl Susam Açıl



Malzemeler:


2 adet yumurta

200 gram un

2 su bardağı su

150 gram beyaz peynir

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu


İç malzemesi için:


2 adet kabak

2 adet havuç

2 adet sivri biber

2 adet taze soğan

Pul biber kimyon tuz

1 çorba kaşığı tereyağı

Üstü için:

100 gram susam

2 çorba kaşığı su



Hazırlanışı:


Yumurtanın sarısını akından ayırın Un, su, yumurta akı, tereyağı, peynir ve dereotunu karıştırarak bir hamur yoğurun Sebzeleri ince uzun çubuklar halinde doğrayın Soğanı ayırıp geri kalan sebzeleri kuvvetli ateşte erittiğiniz tereyağında kavurun Soğanı en son ekleyip, baharatları serpiştirin bir iki çevirip ateşten alın Hamuru oklava ile inceltin


15X15 santim büyüklüğünde 4 kare kesin Hazırladığınız içi ortalarına koyup üçgen şeklinde kapatın Yumurta sarısını 1 çorba kaşığı su ile çırpın Üçgenleri önce yumurta sarısına sonra susama bulayın Yağlanmış fırın kabına dizin 220 derecedeki fırında 15 dakika pişirin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla