Konu
:
Açıl Susam Açıl
Yalnız Mesajı Göster
Açıl Susam Açıl
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Açıl Susam Açıl
Malzemeler:
2 adet yumurta
200 gram un
2 su bardağı su
150 gram beyaz peynir
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
İç malzemesi için:
2 adet kabak
2 adet havuç
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
Pul biber kimyon tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Üstü için:
100 gram susam
2 çorba kaşığı su
Hazırlanışı:
Yumurtanın sarısını akından ayırın
Un, su, yumurta akı, tereyağı, peynir ve dereotunu karıştırarak bir hamur yoğurun
Sebzeleri ince uzun çubuklar halinde doğrayın
Soğanı ayırıp geri kalan sebzeleri kuvvetli ateşte erittiğiniz tereyağında kavurun
Soğanı en son ekleyip, baharatları serpiştirin bir iki çevirip ateşten alın
Hamuru oklava ile inceltin
15X15 santim büyüklüğünde 4 kare kesin
Hazırladığınız içi ortalarına koyup üçgen şeklinde kapatın
Yumurta sarısını 1 çorba kaşığı su ile çırpın
Üçgenleri önce yumurta sarısına sonra susama bulayın
Yağlanmış fırın kabına dizin
220 derecedeki fırında 15 dakika pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul