Konu
:
Alman Usulü Ponçik
Yalnız Mesajı Göster
Alman Usulü Ponçik
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Usulü Ponçik
MALZEMELER
2 kap için;
30 gram maya
1 bardak ılık süt
4 bardak un
Yaklaşık ¼ bardak şeker
2 tatlı kaşığından biraz az tuz
½ tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 adet iri yumurta
2 adet iri yumurtanın sarısı
6 çorba kaşığı tereyağı
1 tam 1/2 bardak ılık krema
YAPILIŞI
Mayayı sütün yarısı içinde eritin
Unu Karıştırma Kabı’na koyun
Ortasını havuz biçiminde açın
Mayalı sütü bu havuza koyun
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar unun bir kısmıyla karıştırıp yoğurun
Hamuru top yapıp üzerine un serpin
Ilık bir yerde 30-40 dakika kabarıp iki misli oluncaya kadar dinlendirin
Şeker,tuz,limon kabuğu rendesi,yumurta ve yumurta sarıları ile kalan ılık sütü ve kalan unu başlangıçtaki hamurla karıştırın
Habbeler oluşuncaya kadar yoğurun
Bir kenara kaldırıp 15-20 dakika daha dinlendirin
Hamuru üçüncü kez,bu kez yumuşatılmış tereyağını yedirerek ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın
Hafifçe unlanmış tezgahta yuvarlayarak küre biçimi verin
Borcam’ın içine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün
Hamur parçalarını aralıklı olarak Borcam’a yerleştirin
Kabın kapağını kapatın
Lokmaları ılık bir yerde dinlenmeye bırakın
Lokmalar bir misli kabarınca üzerlerine ılık kremayı dökün
Şekeri serpin
Borcam’ı önceden ısıtılmış 250 C’lik fırının orta katına sürün
Lokmaları burada 12-15 dakika,altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Bu süre sonunda kabı fırından çıkarın
Üzerlerine pudra şekeri veya tozşeker serpip reçelle birlikte Alman usulü ponçikleri servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul