Yalnız Mesajı Göster

Alman Usulü Ponçik

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Usulü Ponçik



MALZEMELER


2 kap için;

30 gram maya

1 bardak ılık süt

4 bardak un

Yaklaşık ¼ bardak şeker

2 tatlı kaşığından biraz az tuz

½ tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

2 adet iri yumurta

2 adet iri yumurtanın sarısı

6 çorba kaşığı tereyağı

1 tam 1/2 bardak ılık krema


YAPILIŞI


Mayayı sütün yarısı içinde eritinUnu Karıştırma Kabı’na koyunOrtasını havuz biçiminde açınMayalı sütü bu havuza koyunKulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar unun bir kısmıyla karıştırıp yoğurunHamuru top yapıp üzerine un serpinIlık bir yerde 30-40 dakika kabarıp iki misli oluncaya kadar dinlendirin Şeker,tuz,limon kabuğu rendesi,yumurta ve yumurta sarıları ile kalan ılık sütü ve kalan unu başlangıçtaki hamurla karıştırın


Habbeler oluşuncaya kadar yoğurunBir kenara kaldırıp 15-20 dakika daha dinlendirinHamuru üçüncü kez,bu kez yumuşatılmış tereyağını yedirerek ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurunYumurta büyüklüğünde parçalara ayırınHafifçe unlanmış tezgahta yuvarlayarak küre biçimi verin Borcam’ın içine fırçayla eritilmiş tereyağı sürünHamur parçalarını aralıklı olarak Borcam’a yerleştirinKabın kapağını kapatınLokmaları ılık bir yerde dinlenmeye bırakın


Lokmalar bir misli kabarınca üzerlerine ılık kremayı dökünŞekeri serpin Borcam’ı önceden ısıtılmış 250 C’lik fırının orta katına sürünLokmaları burada 12-15 dakika,altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirinBu süre sonunda kabı fırından çıkarınÜzerlerine pudra şekeri veya tozşeker serpip reçelle birlikte Alman usulü ponçikleri servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla