Konu
:
Apfel Strudel
Yalnız Mesajı Göster
Apfel Strudel
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Apfel Strudel
MALZEMELER
Un 200 gr
Sıvı yağ 20 gr
Tuz 1/2 çay kaşığı
Su 3/5 su bardağı
Tereyağı230 gr
Bayat ekmek kabuğu kurusu 100 gr
Toz şeker 110 gr
Vanilya 1/2 çay kaşığı
Elma (sulu) 1 kg
Kuru üzüm 60 gr
Tarçın 3 gr
Limon kabuğu rendesi 30 gr
YAPILIŞI
Hamurun hazırlanması: Blenderde 200 gr
un, 20 gr
sıvı yağ, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3/5 su bardağı suyu karıştırıp çıkartın
Elle iyice yoğurun
Top haline getirip yağlanmış bir tepsiye koyun
Üzerine bir fırça ile yağ sürün
Yarım saat bekletin
Sonra hamur topağını un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açın
Arada fırça ile yağ sürerek açmaya devam edin
İki elinizin dış kısmı ile daha da incelterek şeffaf hale gelinceye kadar açmaya devam edin
Hamur 70x70 cm kare olunca durun
Galeta ununun hazırlanması: 80 gr
tereyağını eritin ve ekmek kabuğunu, 10 gr
toz şeker ve vanilyayı yağa atın
Karıştırarak kahverengi olmasını sağlayın
İçinin hazırlanması: Elmaları soyun ve iri rendeleyin
Limon kabuğunu ince rendeleyin ve 100 gr
toz şekere yatırın
15 dakika bekletin
Aroması şekere geçince elmalara ilave edin
Hazırladığınız hamurun dörtte birine galeta ununu serpin
Sonra elmaları döşeyin
Geri kalan hamura erimiş tereyağ sürün ve elma kaplı olanın üstüne kumaşı kaldırarak üstüne kaplayıp öte taraftan hamuru bitiştirin
Diğer taraftan bir Borcam dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serip strudeli üzerine yerleştirip üzerine erimiş tereyağı sürün
200 c fırında bir saat kadar tutun
Bu süre zarfında iki-üç kere üstüne fırça ile erimiş tereyağ sürün
Fırından çıkardıktan sonra soğutmaya bırakın ve üzerine az vanilya karıştırılmış pudra şekeri ekin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul