Konu
:
Cevizli Çıtır Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Çıtır Sarma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Çıtır Sarma
Cevizli Çıtır Sarma - Cevizli Çıtır Sarma Tarifi
Malzemeler :
5 su b
un
Yarım p
yaşmaya
1 yumurta
1 çay b
sıvıyağ
1 tatlı k
tuz
1 çorba k
toz şeker
1 su b
süt
Aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
3 su b
ceviz
Üzeri için:
150 gr
tereyağı
1 yumurta
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabına alın
Ortasını açarak içine maya ve ılık sütü ekleyerek mayayı eritin
Üzerine sıvıyağ ve yumurta ekleyerek ortasını karıştırın
Tuz ve şekeri de kenarlarına serpin
Ortadan itibaren yavaş yavaş alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun
Hamuru 5 bezeye ayırarak açın
Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş toz cevizi serperek rulo yapın
2‘ ye keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin
Dilimleyip bütün olarak üzerine yumurta sürün
Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirdikten sonra 190 derecede pişirin
Pişince daha önce kestiğiniz yollardan keserek lokmalık servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul