Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler



zeytinliekmek nasıl yapılır - dereotlu ekmekMalzemeler


Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt

Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker

Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya

1 Adet Yumurta

1 Su Bardağı Sıvı Yağ

Yarım Demet Dereotu

Alabildiğince un

Tuz


İçine:


Zeytin Ezmesi



Üzerine:


1 Adet Yumurtanın Sarısı


Yemeğin Tarifi


1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın Mayayı ilave edin Yaklaşık 10 dakika bekletin Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin


2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin


3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın Elinizde yuvarlayıp, açın Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun Ağzını büzerek, kapatın Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin


4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla