Yalnız Mesajı Göster

Milföy Çanağında Mandalinalı Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Çanağında Mandalinalı Tart



milföy tatlısı - milföy tartı - mandalinalı tart nasıl yapılırMalzemeler:


22,5 cm'lik 1 hamur kasesi (milföy)


Harcı:

125 gr portakal marmelatı (2 çorba kaşığı su ile hafifçe sulandırılmış)


3 su bardağı krem patisiyer (soğutulmuş)


250 gr mandalina (kabukları soyulup beyaz kısımları temizlenerek dilimlenmiş)


Tarifi:


Bir hamur fırçasıyla, hamur kasesinin dibine ve yanlarına hafifçe sulandırılmış marmelatı bolca sürünüz


Hamur kasesinin İçine krem patisiyeri doldurup, üstünü geniş bir bıçakla düzeltiniz


Üstüne mandalina dilimlerini süslü biçimde dizip, buzdolabında yarım saat soğutunuz


Tartı buzdolabından çıkarıp servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla