Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Gözleme

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Gözleme



Kıymalı Gözleme Tarifi - Kıymalı Gözleme Yapılışı - Kıymalı Gözleme Nasıl Yapılır - Kıymalı Gözleme Malzemeleri

Hamur için;

4 su bardağı un

15 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Ayrıca:

250 gr tereyağı


Derin bir karıştırma kabının içinde un, su ve tuz karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin

Hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın Bezeleri çok ince yufka şeklinde açın

Üzerini eritilip ılıtılmış tereyağıyla yağladıktan sonra kare şeklinde katlayın

5 dakika dinlendirdiğiniz gözlemeleri kızgın sac üzerinde veya yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartın Ateşten aldıktan sonra tekrar yağlayın ve servis yapın


Not: İsterseniz gözlemenin içine lor peyniri, kavrulmuş kıyma koyabilirsiniz


Sahrap Soysal

Alıntı Yaparak Cevapla