Konu
:
Kıymalı Gözleme
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Gözleme
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Gözleme
Kıymalı Gözleme Tarifi - Kıymalı Gözleme Yapılışı - Kıymalı Gözleme Nasıl Yapılır - Kıymalı Gözleme Malzemeleri
Hamur için;
4 su bardağı un
1
5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Ayrıca:
250 gr tereyağı
Derin bir karıştırma kabının içinde un, su ve tuz karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin
Hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın
Bezeleri çok ince yufka şeklinde açın
Üzerini eritilip ılıtılmış tereyağıyla yağladıktan sonra kare şeklinde katlayın
5 dakika dinlendirdiğiniz gözlemeleri kızgın sac üzerinde veya yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartın
Ateşten aldıktan sonra tekrar yağlayın ve servis yapın
Not: İsterseniz gözlemenin içine lor peyniri, kavrulmuş kıyma koyabilirsiniz
Sahrap Soysal
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul