Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Profiterol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Profiterol





Malzemeler:
Profiterol Hamuru İçin:
1 Su Bardağından İki Parmak Az Su
1 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin:
1 Adet Patlıcan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

HAZIRLANIŞI :
Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatınSu kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edinTopaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırınHamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alınSoğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edinYumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın
Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkınÖnceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirinFırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin
İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyunPatlıcanları profiterollerin içine doldurunDilerseniz bademle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla