Yalnız Mesajı Göster

Dızmana Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dızmana Böreği



Malzemeler

3 Adet Ekmek Hamuru

200 gr Kıyma

1 Adet Soğan

1 Su Bardağı Yoğurt

1/2 Su Bardağı Sıvıyağ

1 Yumurta

4 Adet Patates

1 Demet Maydanoz

Tuz, Karabiber

Üzerine : Haşhaş
Yapilisi

Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim Un serpelim

Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım

Patatesleri ilave edelim Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim

Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim

Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim Ilındıktan sonra servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla