Konu
:
Soğanlama (Kırşehir)
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlama (Kırşehir)
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlama (Kırşehir)
-10 soğan
1 kg kıyma
4-5 domates
3-4 sivribiber
7-8 dal maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
100 gr tereyağı
Tuz, kırmızı pulbiber, karabiber
Hamur için:
3 su bardağı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz
1
Soğan, sivribiber ve maydanozu temizleyip kıyın
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
2 kaşık tereyağını tavada eritip soğan ve biberi kavurun
Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin
Domates, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurun
Maydanozu ilave edip tavayı ocaktan alın
2
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ilave edip yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın
Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın
Hamurun yarısına hazırladığınız malzemeden yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın
Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
Hamurları kızgın sac üzerinde önlü arkalı kızartın
Tereyağla yağlayıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul