Yalnız Mesajı Göster

Soğanlama (Kırşehir)

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlama (Kırşehir)



-10 soğan

1 kg kıyma

4-5 domates

3-4 sivribiber

7-8 dal maydanoz

1 çorba kaşığı domates salçası

100 gr tereyağı

Tuz, kırmızı pulbiber, karabiber


Hamur için:

3 su bardağı un

1 yumurta

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı su

Tuz


1 Soğan, sivribiber ve maydanozu temizleyip kıyın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın 2 kaşık tereyağını tavada eritip soğan ve biberi kavurun Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin Domates, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurun Maydanozu ilave edip tavayı ocaktan alın

2 Unu hamur yoğurma kabına eleyin Yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ilave edip yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın Hamurun yarısına hazırladığınız malzemeden yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Hamurları kızgın sac üzerinde önlü arkalı kızartın Tereyağla yağlayıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla