Konu
:
Hamsikoli(Hamsili Ekmek)
Yalnız Mesajı Göster
Hamsikoli(Hamsili Ekmek)
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsikoli(Hamsili Ekmek)
Malzemeler: Bir bağ pazı, bir bağ taze soğan veya buna denk kuru soğan, Bir bağ prasa yaprağı, bir iri domates büyüklüğünde içyağı, dört bardak mısır unu, iki kaşık tereyağı, bir avuç nane, iki kase hamsi
Yapılışı: Önceden suya konmuş hamsiler kılçıklarından ayıklanır
Bütün sebzeler ve içyağı ince ince doğranır, elenmiş un ve kaynar su ilave edilerek karıştırilır ve ekmek hamuru şeklinde hafifçe yoğrularak mısır ekmeği gibi plekide pişirilir
Pişirmeden önce tuzu kontrol edilmelidir
Hamsi ve içyağı kendiliğinden tuzlu olduğundan tuz ayarı buna göre yapılmalıdır
Hamsili ekmeğin hamuruna su yerine kaymaklı süt ve yumurta katılırsa daha da lezzetli olur
Sıcak olarak yenirse daha lezzetlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul