Yalnız Mesajı Göster

SİGARA BÖREĞİ

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

SİGARA BÖREĞİ



Malzemeler :

3 yufka

250 gr beyaz beynir (yağlı)

3-4 dal dereotu (isterseniz)

yarım demet maydanoz

2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı :

1Yufkaları16 pasta dilimi şeklinde kesin

2Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın

3Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarınBöylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz

4Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz

Not:

Beyaz peynir yerine, kaşar peyniri rendesi ve beraberinde ince kıyılmış (2 cm) pastırma dilimleri de kullanabilirsiniz Bu durumda maydanoz ve dereotu eklemeniz gerekmez

Alıntı Yaparak Cevapla