Yalnız Mesajı Göster

Çıraklar Çöreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıraklar Çöreği



Un, tuz, yaş maya ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun Bu hamurun miktarı, tepsinizin büyüklüğüne göre otuz tane yufka açacak kadar olmalıdır

1 Otuz tane pazı hazırlayın

2 Bunları tek tek yufka halinde açın

3 Yağladığınız tepsiye birinci yufkayı serip üzerine erimiş tereyağını sürün ve kırık ceviz içi serpin Üzerine ikinci yufkayı serin ve üzerine tekrar tereyağı sürüp, ceviz serpin Bu işlemi otuz yufka bitene kadar tekrarlayın En üstteki yufkaya sadece tereyağ sürün

4 Bu kat kat hamurun bir kenarını tepsinin ortasına doğru katlayıp bastırın

5 Sağ ve sol kenarını da ortaya doğru katlayıp bastırın

6 Son kenarı da ortaya doğru katlayıp bastırın

7 Pişireceğiniz tepsiyi yağlayın

8 Yağlanan tepsiye aldığınız hamuru yumruk ve parmaklarınızla bastırarak tepsiye yayılmasını sağlayın Parmak izleriniz hamurun üzerinde belirgin olursa piştiği zaman hoş bir görünüm oluyor

9 Üzeri kızarana kadar fırında pişirip istediğiniz şekilde dilimledikten sonra sıcak sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla