Konu
:
Çıraklar Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Çıraklar Çöreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıraklar Çöreği
Un, tuz, yaş maya ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun
Bu hamurun miktarı, tepsinizin büyüklüğüne göre otuz tane yufka açacak kadar olmalıdır
1
Otuz tane pazı hazırlayın
2
Bunları tek tek yufka halinde açın
3
Yağladığınız tepsiye birinci yufkayı serip üzerine erimiş tereyağını sürün ve kırık ceviz içi serpin
Üzerine ikinci yufkayı serin ve üzerine tekrar tereyağı sürüp, ceviz serpin
Bu işlemi otuz yufka bitene kadar tekrarlayın
En üstteki yufkaya sadece tereyağ sürün
4
Bu kat kat hamurun bir kenarını tepsinin ortasına doğru katlayıp bastırın
5
Sağ ve sol kenarını da ortaya doğru katlayıp bastırın
6
Son kenarı da ortaya doğru katlayıp bastırın
7
Pişireceğiniz tepsiyi yağlayın
8
Yağlanan tepsiye aldığınız hamuru yumruk ve parmaklarınızla bastırarak tepsiye yayılmasını sağlayın
Parmak izleriniz hamurun üzerinde belirgin olursa piştiği zaman hoş bir görünüm oluyor
9
Üzeri kızarana kadar fırında pişirip istediğiniz şekilde dilimledikten sonra sıcak sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul