Konu
:
Aşşıl Bulbol
Yalnız Mesajı Göster
Aşşıl Bulbol
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşşıl Bulbol
MALZEMELER:
700 gr un
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 kg yağsız kıyma (gerdan kısmından)
200-250 gr nar pekmezi
Yeterince sadeyağ
2 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
50 gr çam fıstığı
HAZIRLANIŞI:
İç hazırlanması: Kıyma, nar pekmezi, karabiber ve tuz le karıştırılır
Kıyma makinesinden geçirilir
Üzerine çam fıstığı ilave edilir ve yoğrulur
Daha sonra un, su ve tuz karıştırılarak hamur hazırlanır
Hamur ince ince açılır
Üzerine sadeyağ sürülür
Sonra katlanır
(Dört tarafından bohça gibi katlanır)
Hamur bir taraftan rulo gibi sarılır
Sarılan bu hamur buzdolabında 5-10 dakika soğutulur
Buzdolabından çıkarılan bu hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır
Avuç içi büyüklüğünde açılır
İşaret ve orta parmakla yassılaştırılıp düzgün bir daire şekli verilir
Üzerine hazırlanan iç konur, elle bastırılır
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında önce altı 7-8 dakika pişirilir
Sonra üst tarafı 2 dakika süre ile pişirilir
Servis için soğutulur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul