Yalnız Mesajı Göster

Aşşıl Bulbol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşşıl Bulbol



MALZEMELER:


700 gr un

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 kg yağsız kıyma (gerdan kısmından)

200-250 gr nar pekmezi

Yeterince sadeyağ

2 çay kaşığı karabiber

Yeterince tuz

50 gr çam fıstığı


HAZIRLANIŞI:


İç hazırlanması: Kıyma, nar pekmezi, karabiber ve tuz le karıştırılır Kıyma makinesinden geçirilir Üzerine çam fıstığı ilave edilir ve yoğrulur Daha sonra un, su ve tuz karıştırılarak hamur hazırlanır Hamur ince ince açılır Üzerine sadeyağ sürülür Sonra katlanır (Dört tarafından bohça gibi katlanır)


Hamur bir taraftan rulo gibi sarılır Sarılan bu hamur buzdolabında 5-10 dakika soğutulur Buzdolabından çıkarılan bu hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Avuç içi büyüklüğünde açılır İşaret ve orta parmakla yassılaştırılıp düzgün bir daire şekli verilir


Üzerine hazırlanan iç konur, elle bastırılır Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında önce altı 7-8 dakika pişirilir Sonra üst tarafı 2 dakika süre ile pişirilir Servis için soğutulur




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla