Konu
:
Ayranlı Naneli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Ayranlı Naneli Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayranlı Naneli Ekmek
MALZEMELER
• Hamur
• Maya 11 gr (1 paket)
• Un 500 gr (4
5 su bardağı) (4
5 su bardağı)
• Tereyağı 20 gr (1 yemek kaşığı)
• Şeker 20gr (1 çorba kaşığı)
• Tuz 3 tutam
• Ayran 320 gr (1
5 su bardağı)
• Kuru nane 2 çorba kaşığı
HAZIRLANIŞI
Un, ayran, tuz, maya, şeker ve nane yoğrulur
Son olarak tereyağı eklenir
Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğrulur
Hamur 20 dk dinlendirildikten sonra kesilerek istenilen şekil verilir
Kabarması için 30 dk bekletilir
220 °C fırında 15 - 20 dk pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul