Yalnız Mesajı Göster

Ayranlı Naneli Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayranlı Naneli Ekmek



MALZEMELER


• Hamur

• Maya 11 gr (1 paket)

• Un 500 gr (45 su bardağı) (45 su bardağı)

• Tereyağı 20 gr (1 yemek kaşığı)

• Şeker 20gr (1 çorba kaşığı)

• Tuz 3 tutam

• Ayran 320 gr (15 su bardağı)

• Kuru nane 2 çorba kaşığı


HAZIRLANIŞI


Un, ayran, tuz, maya, şeker ve nane yoğrulur Son olarak tereyağı eklenir Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğrulur


Hamur 20 dk dinlendirildikten sonra kesilerek istenilen şekil verilir Kabarması için 30 dk bekletilir


220 °C fırında 15 - 20 dk pişirilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla