Yalnız Mesajı Göster

Kavurmalı Gözleme

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Gözleme



Kavurmalı Gözleme - Kavurmalı Gözleme Tarifi



Malzemeler :

35 su bsöke un

yarım pyaşmaya

1 tatlı ktuz,

aldığı kadar ılık su

İç harcı için:


250 grkavurma

3 büyük boy soğan

4 diş sarımsak

3 yeşil biber

1 çorba kdomates salçası

3 çorba kdomates konservesi

sıvıyağ

tuz

karabiber

kekik

Üzeri için:


tereyağı

Hazırlanışı :

Hamuru için karıştırma kabına söke unu alın ortasını açarak içine mayayı alın Kenarlarına tuzu serpitikten sonra alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun


İç harcı için soğanları ve sarımsağı doğrayarak sıvıyağda kavurun Ardından üzerine doğranmış biberleri ve kavurmaları da ekleyerek bir süre daha beraber kavurun En son salçayı, domates sosunu, tuzunu ve kekiğini ayarlayarak kısa bir süre daha kavurun


Hazırladığınız hamurdan 9 bezeye bölün ve bir süre dinlendirin Ardından bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın İçine iç harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın Tavada ya da sacda iki taraflı olarak pişirin Pişen gözlemelere henüz sıcakken tereyağı sürüp sıcacık servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla