Konu
:
Kavurmalı Gözleme
Yalnız Mesajı Göster
Kavurmalı Gözleme
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavurmalı Gözleme
Kavurmalı Gözleme - Kavurmalı Gözleme Tarifi
Malzemeler :
3
5 su b
söke un
yarım p
yaşmaya
1 tatlı k
tuz,
aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
250 gr
kavurma
3 büyük boy soğan
4 diş sarımsak
3 yeşil biber
1 çorba k
domates salçası
3 çorba k
domates konservesi
sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik
Üzeri için:
tereyağı
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına söke unu alın
ortasını açarak içine mayayı alın
Kenarlarına tuzu serpitikten sonra alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun
İç harcı için soğanları ve sarımsağı doğrayarak sıvıyağda kavurun
Ardından üzerine doğranmış biberleri ve kavurmaları da ekleyerek bir süre daha beraber kavurun
En son salçayı, domates sosunu, tuzunu ve kekiğini ayarlayarak kısa bir süre daha kavurun
Hazırladığınız hamurdan 9 bezeye bölün ve bir süre dinlendirin
Ardından bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın
İçine iç harçtan koyarak yarım ay şeklinde kapatın
Tavada ya da sacda iki taraflı olarak pişirin
Pişen gözlemelere henüz sıcakken tereyağı sürüp sıcacık servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul