Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Burgu Çörek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Burgu Çörek



Haşhaşlı Burgu Çörek - Haşhaşlı Burgu Çörek Tarifi

Malzemeler :

3 su b un

1 çay k tuz

2 çorba k sıvıyağ

Alabildiği kadar su

İç harcı için:


1 su b haşhaş

Yarım su b mısırözü yağı

Üzeri için:


1 yumurta

Susam

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına unu alın Üzerine tuzu alarak harmanlayın Alabildiği kadar su ve 2 çorba k sıvıyağ ile hamuru yoğurun


Hamuru tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine mısırözü yağı ile yumuşatılmış haşhaşı sürün İyice her yere yaydıktan sonra elinizle olabildiğince esnetin Daha sonra bu hamuru ortadan ikiye ayırarak 2 ayrı rulo yapın Rulo yaptıktan sonra burgu yaparak inceltin Dolama börek gibi dolayarak yağlanmış fırın tepsisine alın Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla