Konu
:
Bagel
Yalnız Mesajı Göster
Bagel
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bagel
Kullanılacak Malzemeler
500gr
un
2 tatlı kasığı kuru maya
1-1,5 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yağ
340ml
ılık su
pişirme kağıdı
Hazırlanma Şekli
1- Unu ve kuru mayayı karıştırın
Şekeri, tuzu, yağı ve suyu ekleyerek iyice yoğurun
Üstüne temiz bir peçete örterek 1 saat bekletin
2- Hamuru 8 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve yine 15 dakika bekletin
Daha sonra tam ortalarına parmakla veya tahta bir kaşığın sapıyla bir delik açın
Ve yavaş yavaş yuvarlayarak çapı 4 cm
olana kadar büyütün
3- Bagel'leri bir tepside aralarında yeteri kadar boşluk bırakarak yine yarım saat bekletin
4- Bir tencereye 1,5 litre su koyun ve kaynatın
Fırını 220° C'ye ısıtın
5- Su kaynayınca (isterseniz suya 1 çorba kaşığı karbonat ekleyebilirmişsiniz
Ama ne işe yaradığını bilemiyorum) İki bagel'i yavasça suyun içine yerleştirin
30 saniye bekletin
Ters çevirip yine 30 saniye bekletin ve kağıt havlu üzerine alın
Bu aşamada üzerine susam, haşhaş, vs
serpebilirsiniz
6- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve 20 dakika, önceden ısıtılmış fırında üzerleri açık kahverengi bir renk alana kadar pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul