Konu
:
Hellim Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Hellim Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hellim Böreği
hellim peynirli börek nasıl yapılır - hellim böreği tarifi - hellim peyniri
Kıbrısa özgü Hellim peynirini öncelikle tatmanız gerek
Kıbrıs'a turist olarak gittiğinizde kahvaltı masasında bir kaç çeşit peynir bulunacaktır
Bunlardan birisi olan hellim peyniri, yoğunluğu ve lezzetiyle bambaşka damak tadı verir
Hellim peynirini düz beyaz peynir gibi bir kere tadın ancak sofranızda Hellim peynirini çok değişik şekillerde tadabilirsiniz
Hellimi öncelikle tefal tavada ızgara yaparak tadın
Çelik tavada hafifçe erittiğiniz tereyağın içinde kızartarak tadına bakın
Pikniğe gittiniz kebapları ızgara yaptınız ancak doymadınız!
Ne yapsak ki diye sormayın
Yanınızda Hellim peyniri varsa, ızgara yapmayı deneyin
Köfteden, şişten daha gönüllü gelecek size
Hellim peynirinin tadına varabildiyseniz sıra geldi hellim böreğine
Malzemeler;
1,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr)
3/4 bardak su (yaklaşık 150 gr)
1/4 Çay bardağı ayçiçek yağı (15 gr)
300 gram rendelenmiş hellim
5 orta boy soğan (yaklaşık 250 gr)
1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı
Hazırlanışı;
Yemeklik doğranan soğanlar yağda kızartılır
Biraz soğuduktan sonra Hellim rendesi ile karıştır
Biraz karabiber ilave et
Elinizdeki unu yoğurarak hamur oluşturun
Bu hamura 3/4 çay bardağı ayçiçek yağını ekleyerek iyice yoğurun ve iki pezi (iki parça) yufka olarak aç
İkinci parça yufka bir kenarda dursun
Ortaya koyduğunuz yufkanın üzerine biraz önce hazırladığınız soğanlı hellim rendesini parçalar halinde yerleştirin
Yufkanın üzerinde yaklaşık 30 öbek halinde hellimi
yerleştirdikten sonra ikinci parça yufkayı bunun üzerine ört
İkinci yufkayı birincinin üzerine yerleştirdikten sonra
öbek öbek yerleştirdiğin hellimlerin kabartıları kendini belli edecek
Bir tabağın ya da tencere kapağının kenarını kullanarak bu öbekleri ortada kalacak şekilde kes
Böylece 30 parça börek oluşacak
Hazırladığınız bu börekleri sıcak yağda veya
ocakta kızdırılmış saç üzerinde pişirin
Afiyet olsun
Kıbrıs'ta Hellim böreğinin bir adı da,
içindeki bol soğan nedeniyle, "Suvan Böreği" dir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul