Konu: Yarımca
Yalnız Mesajı Göster

Yarımca

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yarımca



Hamur İçin Malzemeler:

4 su bardağı un

aldığı kadar su

2-3 çay kaşığı tuz

İç Malzemeler:

Kıymalı için

250gr kıyma

1 orta boy soğan

2-3 çay kaşığı kekik

1-2 çay kaşığı kara biber

tuz

Patatesli için

3-4 orta boy patates

1 orta boy soğan

2-3 çay kaşığı kekik

tuz

Hazırlanışı:

Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediceksinizHamur 10-15dk dinlensin

İç malzemesi: Kıymalı yapıcaksanız 1 orta boy soğanı yağda kavurun,daha sonra 250gr kadar kıymayı ekleyip tuz,1-2 çay kaşığı kara biber,2 çay kaşığı kekik ilave edin ve kıymayı hafif kavurunTam olarak pişmesine gerek yok çünkü hamurun içinde zaten pişicek

Patatesli yapıcaksanız,3-4 orta boy patetesi önceden haşlayın,haşlanan patetesleri püre haline getirinPürenin içine 1 adet orta boy soğanı kavurup ekleyin ve son olarak tuzunu ve 2-3 çay kaşığı kekiği ilave edip karıştırın

Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler koparınHer bir bezeyi unlayarak oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açınAçtığınız hamurların kalınlıkları 3-4mm kadar olmalı,çok ince olursa kurur

Daha sonra resimdeki gibi dairenin yarısına iç malzemeden koyup kapatınKapattıktan sonra elinizle hafif bastırın ve tırtıklı kesici ile kıyılarını alın

En son işlem olarak her iki yüzünü kızgın yağda kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla