Konu
:
Yarımca
Yalnız Mesajı Göster
Yarımca
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yarımca
Hamur İçin Malzemeler:
4 su bardağı un
aldığı kadar su
2-3 çay kaşığı tuz
İç Malzemeler:
Kıymalı için
250gr kıyma
1 orta boy soğan
2-3 çay kaşığı kekik
1-2 çay kaşığı kara biber
tuz
Patatesli için
3-4 orta boy patates
1 orta boy soğan
2-3 çay kaşığı kekik
tuz
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediceksiniz
Hamur 10-15dk dinlensin
İç malzemesi: Kıymalı yapıcaksanız 1 orta boy soğanı yağda kavurun,daha sonra 250gr kadar kıymayı ekleyip tuz,1-2 çay kaşığı kara biber,2 çay kaşığı kekik ilave edin ve kıymayı hafif kavurun
Tam olarak pişmesine gerek yok çünkü hamurun içinde zaten pişicek
Patatesli yapıcaksanız,3-4 orta boy patetesi önceden haşlayın,haşlanan patetesleri püre haline getirin
Pürenin içine 1 adet orta boy soğanı kavurup ekleyin ve son olarak tuzunu ve 2-3 çay kaşığı kekiği ilave edip karıştırın
Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler koparın
Her bir bezeyi unlayarak oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın
Açtığınız hamurların kalınlıkları 3-4mm kadar olmalı,çok ince olursa kurur
Daha sonra resimdeki gibi dairenin yarısına iç malzemeden koyup kapatın
Kapattıktan sonra elinizle hafif bastırın ve tırtıklı kesici ile kıyılarını alın
En son işlem olarak her iki yüzünü kızgın yağda kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul