Konu
:
Kış Gülü
Yalnız Mesajı Göster
Kış Gülü
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kış Gülü
Malzemeler
1 adet sogan
4-5 dilim sucuk
1 ca bardagi sivi yag
1 cay bardagi margarin
1 cay bardagi yogurt
1 cay kasigi karbonat
1 corba kasigi sirke
Alabildigine un
Ic malzemesi:
500 gr ispanak yapragi
1 tatli kasigi seker
2 corba kasigi kasar peyniri
Tuz
Uzeri icin yumurta sarisi
Hazırlanma Şekli
Ispanak ve soganlari bir tencerede kavurun
Ispanaklar suyunu cekince ocaktan alin
Seker tuz ve kasar peynirini de ispanaklarin yanina ekleyin
Sucuklari da ilave ederek iyice karistirin
Hamur icin gereken malzemeleri karistirip
Kulak memesi yumsakliginda bir hamur yapin
Iki parcaya ayirip yarim saat dinlendirin
Ilk hamuru merdane ile acip, hazirladiginiz ic malzemeyi icine koyun
Hamuru iki kez rulo biciminde katlayip, bicakla uzunlamasina kesin
Daha sonra rulo seklindeki hamuru enlemesine parcalara ayirin
Kalan hamuruda ayni sekilde sarip, kesin
Ikinci hamura da ayni islemi yapip, uzerine yumurta sarisi surun
200 derecelik firinda 25 dak
Pisirin
NOT: Bu boregi yazin patlicanla yapabilirsiniz
O zaman adi Yaz Gulu olur
Eger ara sicak olarak yemek isterseniz, boregi firinda on bes dak
boyunca yumurtasiz pisirin
Firindan cikardiktan sonra uzerine besamal sosu ve kasar koyup tekrar firina verin
Iyice kizardiktan sonra firindan alip servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul