Konu: Kış Gülü
Yalnız Mesajı Göster

Kış Gülü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kış Gülü



Malzemeler


1 adet sogan

4-5 dilim sucuk

1 ca bardagi sivi yag

1 cay bardagi margarin

1 cay bardagi yogurt

1 cay kasigi karbonat

1 corba kasigi sirke

Alabildigine un

Ic malzemesi:

500 gr ispanak yapragi

1 tatli kasigi seker

2 corba kasigi kasar peyniri

Tuz

Uzeri icin yumurta sarisi

Hazırlanma Şekli


Ispanak ve soganlari bir tencerede kavurun Ispanaklar suyunu cekince ocaktan alin Seker tuz ve kasar peynirini de ispanaklarin yanina ekleyin Sucuklari da ilave ederek iyice karistirin Hamur icin gereken malzemeleri karistirip Kulak memesi yumsakliginda bir hamur yapin Iki parcaya ayirip yarim saat dinlendirin Ilk hamuru merdane ile acip, hazirladiginiz ic malzemeyi icine koyun Hamuru iki kez rulo biciminde katlayip, bicakla uzunlamasina kesin Daha sonra rulo seklindeki hamuru enlemesine parcalara ayirin Kalan hamuruda ayni sekilde sarip, kesin Ikinci hamura da ayni islemi yapip, uzerine yumurta sarisi surun 200 derecelik firinda 25 dak Pisirin


NOT: Bu boregi yazin patlicanla yapabilirsiniz O zaman adi Yaz Gulu olur Eger ara sicak olarak yemek isterseniz, boregi firinda on bes dak boyunca yumurtasiz pisirin Firindan cikardiktan sonra uzerine besamal sosu ve kasar koyup tekrar firina verin Iyice kizardiktan sonra firindan alip servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla