Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Kol Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kol Böreği



Malzemeler

4 Su Bardağı Un

1 Su Bardağı Nişasta

1 Su Bardağı Süt

1 Su Bardağı Sıvıyağ

1/2 Su Bardağı Yoğurt

1 Çay Kaşığı Karbonat

1 Yumurta

250 gr Margarin

2 Çorba Kaşığı Sirke

İç Malzemesi

300 gr Kıyma

3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

4 Soğan

Tuz, Karabiber

Tarifi


Çukur bir kaba yumurtayı kırın Süt sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi ekleyin Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamurun yumuşaklığını sağlamak için gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz

Hazırladığınız hamurdan 20 eşit büyüklükte hamur parçası koparın Üzerlerini nemli bezle örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın

Diğer tarafta soğanları küp şeklinde doğrayın Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurun Kıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurun Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın

Hamur bezelerini nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın On hamuru aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin Ve yine nişasta serperek merdaneyle açabildiğiniz kadar inceltin Aynı işlemi diğer on beze için de gerçekleştirin Açılmış iki yuvarlak hamuru ortadan ikiye kesin Düz kenarlara uzunlamasına harç malzemesini yayın Hamuru rulo şeklinde sarın Diğer hamurlar için de aynı işlemi tekrarlayın Hamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarla¤¤¤¤¤ tepsiye yerleştirin

Hamurların üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökün Bıçakla dilimleyin Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla