Konu
:
Kıymalı Kol Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kol Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kol Böreği
Malzemeler
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Yumurta
250 gr Margarin
2 Çorba Kaşığı Sirke
İç Malzemesi
300 gr Kıyma
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Soğan
Tuz, Karabiber
Tarifi
Çukur bir kaba yumurtayı kırın
Süt sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi ekleyin
Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
Hamurun yumuşaklığını sağlamak için gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz
Hazırladığınız hamurdan 20 eşit büyüklükte hamur parçası koparın
Üzerlerini nemli bezle örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
Diğer tarafta soğanları küp şeklinde doğrayın
Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurun
Kıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurun
Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Soğumaya bırakın
Hamur bezelerini nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın
On hamuru aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin
Ve yine nişasta serperek merdaneyle açabildiğiniz kadar inceltin
Aynı işlemi diğer on beze için de gerçekleştirin
Açılmış iki yuvarlak hamuru ortadan ikiye kesin
Düz kenarlara uzunlamasına harç malzemesini yayın
Hamuru rulo şeklinde sarın
Diğer hamurlar için de aynı işlemi tekrarlayın
Hamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarla¤¤¤¤¤ tepsiye yerleştirin
Hamurların üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökün
Bıçakla dilimleyin
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul