Konu
:
Petek böreği
Yalnız Mesajı Göster
Petek böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Petek böreği
Malzeme:
5 adet yufka
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Ispanak Harcı İçin
½ bağ ıspanak
1 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Kıyma Harcı İçin
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Patates Harcı İçin
3 patates
1 kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber
Peynir Harcı İçin
200 gr peynir
½ maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Hazırlama:
Soğanla ıspanak kavrulur İçerisine baharat ilave edilerek soğumaya bırakılır
Patates harcı için; soğan kavrulur
İçerisine haşlanmış rendelenmiş patates ve baharat eklenir
Ve pişirildikten sonra soğumaya bırakılır
Peynir harcı için; peynir, baharat ve maydanoz eklenerek karıştırılır
Kıyma harcı için; kıyma ile soğan kavrulur
içerisine baharatı ekleyerek soğumaya bırakılır
Ayrı bir yerde yumurta, süt, sıvı yağ karıştırılır
1 adet yufka tezgahın üzerine serilir
İçerisine harcı konularak rulo şeklinde katlanır
Bu işlem bütün harclar için devam eder
Kalan 1 yufkanın ortasına yaptığımız 4 rulonun ikisi üstte ikisi altta olmak üzere yerleştirilir
4’ü birden alttaki yufka ile sarılır
Dilimler şeklinde kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine yumurtalı karışım sürülerek 170 derecede 30 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul