Konu
:
Sütlü Börek (5 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Börek (5 Kişilik)
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Börek (5 Kişilik)
Sütlü Börek (5 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım demet pazı
Yarım kahve fincanı sıvıyağ (pazıları kavurmak için)
1 adet iri soğan
2 adet yufka
3/4 çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt Tuz
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım
İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim
Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim
Yarım kahve fincanı sıvıyağda önce pazıların saplı kısımlarını ve doğranmış soğanı 3-4 dakika kavuralım
Ardından pazıların yapraklı kısımlarını ilave edip kavuralım
Ateşten almadan 1 dakika önce tuzunu ayarlayalım ve soğumaya bırakalım
Yufkayı serelim; üzerine sıvıyağ sürelini
Yufkayı köşeli küçük bir tepsiye alalım
Yufkanın karşılıklı kenarlarını, kat yerlerine de sıvıyağ sürerek, bohça gibi kapatalım, ikinci yufkayı da aynı şekilde yağlayarak aynı tepsiye alalım
1-Bohça şeklinde katlanmış ve üst üste serdiğimiz 2 yufkayı, 230 derece fırında, yufkaların altı üstü kızarana dek pişirelim
2-Fırından alır almaz soğuk sütü yufkaların üzerine gezdirelim
Söndürülmüş ama sıcaklığını henüz kaybetmemiş fırında 5 dakika kadar bekletip, yufkaların sütü emmesini sağlayalım
3-Fırından çıkarıp, yumuşamış yufkaların bir kenarına pazılı içi yayalım ve rulo yaparak saralım
Dilimleyerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul