Konu
:
Sütlü Börek (5 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Börek (5 Kişilik)
06-27-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Börek (5 Kişilik)
Soğanlı Pide
Malzemeler:
Hamur Malzemesi:
6 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Kuru Maya
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1/2 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi:
1 kg Soğan
1
5 Çay Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Su
300 gr
Beyaz Peynir
1 Demet Dereotu
1 Demet Maydanoz
Karabiber , Tuz
HAZIRLANIŞI :
Çukur bir kaba unu boşaltın
Kuru mayayı bir bardak ılık süt içinde,tozşekerle birlikte karıştırarak eritin
Mayalı sütü una ilave ederek yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ara ara su ilave edip yoğurmaya devam edin
Hamurun üzerini örterek 20 dk dinlendirin
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Bir tencerede yarım su bardağı su ile soğanlar suyunu çekene kadar pişirin
Sıvıyağı ilave ederek biraz kavurun
Ocaktan indirip soğumaya bırakın
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın
Beyaz peyniri ufalayın
Yeşillikleri ve peyniri kavrulmuş soğanla karıştırın
Tuz,biber ekip harcı hazırlayın
Kabaran hamuru tekrar yoğurun
Yarısını yağlanmış tepsiye yayın
Üzerine hamurun diğer yarısını döşeyin
Harcın üzerini iyice örtüp sivri uçlu bir bıçakla dilimleyin
Dilimlerin üzerine bıçak yardımıyla şekil verin
Pideyi tekrar 20 dk dinlendirin
Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul