Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Börek (5 Kişilik)

Eski 06-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Börek (5 Kişilik)



Soğanlı Pide


Malzemeler:

Hamur Malzemesi:

6 Su Bardağı Un

1 Su Bardağı Süt

1 Yumurta Sarısı

1 Çorba Kaşığı Kuru Maya

1 Tatlı Kaşığı Tozşeker

1/2 Çay Kaşığı Tuz

İç Malzemesi:

1 kg Soğan

15 Çay Bardağı Sıvıyağ

1/2 Su Bardağı Su

300 grBeyaz Peynir

1 Demet Dereotu

1 Demet Maydanoz

Karabiber , Tuz




HAZIRLANIŞI :

Çukur bir kaba unu boşaltınKuru mayayı bir bardak ılık süt içinde,tozşekerle birlikte karıştırarak eritinMayalı sütü una ilave ederek yoğurunKulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ara ara su ilave edip yoğurmaya devam edinHamurun üzerini örterek 20 dk dinlendirin

Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayınBir tencerede yarım su bardağı su ile soğanlar suyunu çekene kadar pişirinSıvıyağı ilave ederek biraz kavurunOcaktan indirip soğumaya bırakın

Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyınBeyaz peyniri ufalayınYeşillikleri ve peyniri kavrulmuş soğanla karıştırınTuz,biber ekip harcı hazırlayınKabaran hamuru tekrar yoğurunYarısını yağlanmış tepsiye yayınÜzerine hamurun diğer yarısını döşeyinHarcın üzerini iyice örtüp sivri uçlu bir bıçakla dilimleyinDilimlerin üzerine bıçak yardımıyla şekil verinPideyi tekrar 20 dk dinlendirin

Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla