Konu
:
Kıymalı Pizza
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Pizza
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Pizza
Malzemeler:
Hamuru için:
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1+ 1/4 su bardağı ılıktan biraz sıcakça su
3
5 ile 4,5 su bardağı arası aldığı kadar un
Sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası
1/4 su bardağı ilik su
Tuz, kekik, reyhan, arzuya göre biberiye otu
İç malzemesi:
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 büyükçe soğan
250- 300 gr
kadar kıyma
1 adet sivri veya çarliston biber
1 yemek kaşığı salca
Kekik, karabiber, tuz, reyhan
Arzuya göre 10-15 adet mantar
1/2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için genişçe bir kaba ısıttığınız suyu koyup mayayı ve sekeri ilave edin
5 dakika kadar kabarması için beklettikten sonra tuzu, yağı ve yeterince unu ilave ederek yumuşakça ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun
1 saat kadar mayalanmaya bırakın
(iki katına çıkana kadar)
Sosu için tüm malzemeleri bir kâsede birleştirip karıştırın
İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğanı geniş bir tavada sıvıyağ ile sararana kadar kavurun
İnce, küp küp doğranmış biberi de ekleyip kavurmaya devam edin
Kıymayı ilave edip onu da iyice kavurun
(bu aşamada kullanıyorsanız ince dilimlenmiş mantarlarda ilave edip birlikte pişirin)
En son baharatları ve tuzunu ekleyerek hazır hale getirin
Geniş dikdörtgen fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın
Kabarmış hamuru tepsiye döküp sıvıyağa batırdığınız parmaklarınızla tepsiye hamuru yayın
Hazırladığınız sosu tahta kaşık yardımıyla hamurun üstüne surun
En son iç malzemeyi ekleyip yayın
Üstüne rendelenmiş mozarella veya kasar peynirini ilave edip 375F (185C) dereceli fırında ustu ve altı kızarana kadar pişirin
Dilimleyerek sıcakken servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul