Yalnız Mesajı Göster

Milföy Hamurlu Elma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Hamurlu Elma



MALZEMELER

8 adet elma

8 yemek kaşığı şeker

8 adet milföy hamuru


Şurup için:

25 su bardağı tozşeker

25 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Elmalar yıkanır ve bütün kalacak şekilde kabukları soyulur İçleri bir kabak oyacağı ile oyularak çekirdekleri çıkartılır Elmalar altı düz bir tencereye konulur Herbir elmanın içine 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir Yarım su bardağı su eklenerek hafifçe pişirilir Daha sonra ateşten alınıp ılınmaya bırakılır Diğer taraftan milföy hamurları hafifçe açılır ortasına elma konur ve ağzı büzülerek kapatılır 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir Servis tabağına alınır arzuya göre üzerine tarçın serpilebilir Ilık olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla