Konu
:
Milföy Hamurlu Elma
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Hamurlu Elma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Hamurlu Elma
MALZEMELER
8 adet elma
8 yemek kaşığı şeker
8 adet milföy hamuru
Şurup için:
25 su bardağı tozşeker
25 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Elmalar yıkanır ve bütün kalacak şekilde kabukları soyulur
İçleri bir kabak oyacağı ile oyularak çekirdekleri çıkartılır
Elmalar altı düz bir tencereye konulur
Herbir elmanın içine 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir
Yarım su bardağı su eklenerek hafifçe pişirilir
Daha sonra ateşten alınıp ılınmaya bırakılır
Diğer taraftan milföy hamurları hafifçe açılır ortasına elma konur ve ağzı büzülerek kapatılır
180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir
Servis tabağına alınır arzuya göre üzerine tarçın serpilebilir
Ilık olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul