Yalnız Mesajı Göster

kuru yufka böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kuru yufka böreği



Malzemeler:Kuru Yufka ( Ordu Yöresinde Yapılan)9 adetSıvıyağ (1 çaybardağ)ıpeynir (300 gr) Maydanoz ½ demet


Yapılışı : Kuru Yufkalar hafif tuzlu suda ıslatılır Teflon Tavaya sıvıyağ konur üstüne 3 kat yufka döşenir Üçüncü katın ortasına peynir ve maydanoz karışımından yapılan harç konulur Kısık ateşte alt üst edilerek kızartılır Sıcak olarak servis yapılır


Not : Kuru Yufka Böreği yörede genellikle peynir ve çökelekle yapılır Ancak istenirse kıymalı patatesli ıspanaklı vs iç konularak ta yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla