Yalnız Mesajı Göster

Teryağlı Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Teryağlı Ekmek



Malzemeler,

Hamuru için,

2 yemek kaşığı tereyağı

2 tatlı kaşığı toz şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

3 su bardağı un

1 su bardağı süt

Yarım tatlı kaşığı instant maya

Üzeri için,

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı,

Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın

Tüm malzemeler özleşene dek iyice yoğurun

Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin

Mayalanan hamuru eşit büyüklükte parçalara bölüp şekil verin

Şekil verdiğiniz hamurları 15 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin

Dinlenen ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve su sürün

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin

Fırından çıkan ekmek ılındıktan sonra dilimleyin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla