Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Cevizli Köy Mantısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Cevizli Köy Mantısı



Peynirli Cevizli Köy Mantısı tarifi - Peynirli Cevizli Köy Mantısı yapilisi - Peynirli Cevizli Köy Mantısı nasil yapilir


Hamuru için:

3 su bardağından biraz fazla un

2 çorba kaşığı süt

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

3 adet yumurta, tuz

İçine:

1 buçuk su bardağı dövülmüş ceviz içi

150 gr tuzu alınmış beyaz peynir
Sosu için:

1 kase yoğurt

1 diş sarımsak

Üzerine:

2 adet yumurta sarısı

1 çorba kaşığı tereyağı



Genişçe bir kaba unu alın Tuz ekleyin Ortasını havuz gibi açın Yumurta, yağ ve sütü ilave edin İyice yoğurup sert bir hamur elde edin Üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin Elinizle hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın Merdane ile hamuru açın 2 adet yumurta sarısını az miktarda suyla hafif çırpın Fırça ile yufkaların üzerine sürün


Peynir ve cevizi karıştırıp, yufkanın üzerine aralıklarla koyun Üzerine diğer yufkayı kapatın Dişli hamur kesme bıçağı ile kesip bir süre kurutun

Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlayın


Tencerden alıp süzün Tavada bir çorba kaşığı tereyağını eritin Mantıları yağda sote edin Servis tabağına alıp, dövülmüş sarımsakla karıştırdığınız yoğurdu mantını üzerine yayın Tatlı kaşığı tereyağını kızdırıp, kırmızı pul biber ilave edin Mantını üzerine gezdirinServis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla