Konu
:
Peynirli Cevizli Köy Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Cevizli Köy Mantısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Cevizli Köy Mantısı
Peynirli Cevizli Köy Mantısı tarifi - Peynirli Cevizli Köy Mantısı yapilisi - Peynirli Cevizli Köy Mantısı nasil yapilir
Hamuru için:
3 su bardağından biraz fazla un
2 çorba kaşığı süt
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet yumurta, tuz
İçine:
1 buçuk su bardağı dövülmüş ceviz içi
150 gr tuzu alınmış beyaz peynir
Sosu için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Üzerine:
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı
Genişçe bir kaba unu alın
Tuz ekleyin
Ortasını havuz gibi açın
Yumurta, yağ ve sütü ilave edin
İyice yoğurup sert bir hamur elde edin
Üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin
Elinizle hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın
Merdane ile hamuru açın
2 adet yumurta sarısını az miktarda suyla hafif çırpın
Fırça ile yufkaların üzerine sürün
Peynir ve cevizi karıştırıp, yufkanın üzerine aralıklarla koyun
Üzerine diğer yufkayı kapatın
Dişli hamur kesme bıçağı ile kesip bir süre kurutun
Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlayın
Tencerden alıp süzün
Tavada bir çorba kaşığı tereyağını eritin
Mantıları yağda sote edin
Servis tabağına alıp, dövülmüş sarımsakla karıştırdığınız yoğurdu mantını üzerine yayın
Tatlı kaşığı tereyağını kızdırıp, kırmızı pul biber ilave edin
Mantını üzerine gezdirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul