Konu
:
Nemse Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Nemse Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nemse Böreği
Gereçler:
1 ölçü yaprak hamuru
İçi: 1 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin
1 ½ bardak tavuk suyu
2 adet yumurta sarısı
1 adet koyun beyni ½ bardak tavuk eti(pişmiş, doğranmış)
50 gr mantar
50 gr jambon
tuz-karabiber
1 fiske hindistancevizi
Yapılışı:
1
Bir ölçü yaprak hamuru hazırlayın
2
Hamuru 3-4 mm incelikte açın, 7-8 cm çapında nemse kalıbıyla yuvarlak hamurlar kesin
3
Hamurların yarısını tepsiye sıralayın
Kalan yuvarlak hamurların ortasını 4 cm çapında tırtıklı yuvarlak kalıpla kesin
Tepsideki hamurlara yumurta sürdükten sonra kesilen hamurları yerleştirin
Hamurların üzerine yumurta sürün
4
Önce kızgın fırında 10 dakika sonra orta ısıda 20 dakika pişirin
Küçük hamurları bir bıçak yardımıyla ortasından çıkartın
Boşlukları börek içiyle doldurun
Üzerine küçük hamurları kapatıp servis yapın
İçin yapılışı:
Unla yağı biraz kavurun
Tavuk suyunu azar azar katıp karıştırarak pişirin
Ateşten indirince 1 yumurta sarısı, pişmiş ve doğranmış tavuk eti, beyin, mantar, jambon, tuz, karabiber ve hindistancevizi katın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul