Yalnız Mesajı Göster

Nemse Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nemse Böreği



Gereçler:

1 ölçü yaprak hamuru

İçi: 1 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin

1 ½ bardak tavuk suyu

2 adet yumurta sarısı

1 adet koyun beyni ½ bardak tavuk eti(pişmiş, doğranmış)

50 gr mantar

50 gr jambon

tuz-karabiber

1 fiske hindistancevizi


Yapılışı:

1 Bir ölçü yaprak hamuru hazırlayın

2 Hamuru 3-4 mm incelikte açın, 7-8 cm çapında nemse kalıbıyla yuvarlak hamurlar kesin

3 Hamurların yarısını tepsiye sıralayın Kalan yuvarlak hamurların ortasını 4 cm çapında tırtıklı yuvarlak kalıpla kesin Tepsideki hamurlara yumurta sürdükten sonra kesilen hamurları yerleştirin Hamurların üzerine yumurta sürün

4 Önce kızgın fırında 10 dakika sonra orta ısıda 20 dakika pişirin Küçük hamurları bir bıçak yardımıyla ortasından çıkartın Boşlukları börek içiyle doldurun Üzerine küçük hamurları kapatıp servis yapın

İçin yapılışı:

Unla yağı biraz kavurun Tavuk suyunu azar azar katıp karıştırarak pişirin Ateşten indirince 1 yumurta sarısı, pişmiş ve doğranmış tavuk eti, beyin, mantar, jambon, tuz, karabiber ve hindistancevizi katın

Alıntı Yaparak Cevapla