Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Tatar Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Tatar Böreği



Gereçler:

2 bardak tepeleme buğday unu

1 adet yumurta ü

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

İçi: 150 gr koyun kıyması

1 baş soğan

tuz-karabiber

2-3 sap maydanoz Üstü için: 1 orta boy yoğurt

2 diş sarmısak

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı:

1 Un, tuz, yumurta ve suyla katıca bir hamur hazırlayın 30 dakika dinlendirin

2 Hamuru oklavayla 2 mm incelikte açın Üç parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin Sonra 4-5 cm karelere ayırın

3 Kıyılmış soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiberi birlikte karştırın Hamurların ortasına iri fındık büyüklüğünde bu içten koyun ve üçgen şeklinde kapatın

4 Bir tencereye 7-8 bardak su koyun 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyun Kaynamaya başlayınca hamurları içine atın 15-20 dakika pişirin Kevgirle servis tabağına çıkartın Üzerine sarmısaklı yoğurt, kırmızıbiberli yağ döküp servis yapın

Not: Artan hamurlu suyu, un çorbası yaparak değerlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla