Konu
:
Kıymalı Tatar Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Tatar Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Tatar Böreği
Gereçler:
2 bardak tepeleme buğday unu
1 adet yumurta ü
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İçi: 150 gr koyun kıyması
1 baş soğan
tuz-karabiber
2-3 sap maydanoz Üstü için: 1 orta boy yoğurt
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı:
1
Un, tuz, yumurta ve suyla katıca bir hamur hazırlayın
30 dakika dinlendirin
2
Hamuru oklavayla 2 mm incelikte açın
Üç parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin
Sonra 4-5 cm karelere ayırın
3
Kıyılmış soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiberi birlikte karştırın
Hamurların ortasına iri fındık büyüklüğünde bu içten koyun ve üçgen şeklinde kapatın
4
Bir tencereye 7-8 bardak su koyun
1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyun
Kaynamaya başlayınca hamurları içine atın
15-20 dakika pişirin
Kevgirle servis tabağına çıkartın
Üzerine sarmısaklı yoğurt, kırmızıbiberli yağ döküp servis yapın
Not: Artan hamurlu suyu, un çorbası yaparak değerlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul