Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Dolama Köbme

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Dolama Köbme



Haşhaşlı Dolama Köbme - Haşhaşlı Dolama Köbme Tarifi



Malzemeler :

5 su b söke un

1 tatlı k tuz

yarım çay bsıvıyağ

su

İç harcı için:


1 kase haşhaş

1 su b sıvıyağ

1 yumurta


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alınUnun üzerine 1 tatlı kaşığı sade organik tuz ilave edinUnun ortasına yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edinIlık su ilave edin ve hamuru yoğurunHamuru merdane ile geniş ve ince bir hamur açınHamurun üzerine haşhaş sürün ve elinizle hamuru genişletin


Daha sonra hamuru rulo yapın ve sarınYuvarlak bir fırın tepsisine dolayarak haşhaşlı köbmeyi yerleştirinDaha sonra elinizle hamuru bastırınÖnceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla