Konu
:
Mercimekli El Açma Börek
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli El Açma Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli El Açma Börek
Malzemeler:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
İçine:
1 su bardağı ıslatılmış yeşil mercimek
1 adet soğan
2 kaşık zeytinyağı
tuz, karabiber
isteğe göre yarım demet maydanoz
arasına:
100gr
tereyağ
1/2 çay bardağı kadar sıvıyağ
Yapılışı:
Islatılmış mercimek yumuşayana kadar haşlayın
Soğanı yağla birlikte kavurun
Suyu süzülmüş mercimeği ilave edin
Baharatları ve istenirse maydanozu koyup içini hazırlayın
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yapın
En az yarım saat kadar dinlendirin
Hamuru 16 parçaya bölüp yuvarlayarak hafif unlu tezgaha dizin
Bu arada tereyağını kısık ateşte eritrek sıvıyağ ile karıştırın
Bezelerin yarısını merdane ile unlu tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Her katında aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin
8 inci parçadan sonra yağ koymayın
Hamuru önce merdane sonra oklava ile açılabildiği kadar ince açın
Üstünü yağlayarak harcın yarısını hamurun iki ucuna genişçe yayın ve ortaya doğru sarın
Ortadan keserek iki parça elde edin
Parçaları etrafında yuvarlayarak hafif yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dolandırarak yerleştirin
Kalan diğer 8 bezeyide aynı şekilde açın ve en üstteki hariç aralarını yağlayın
Kalan malzemeyi ekleyip aynı işlemleri tekrar ederek tepsiye yerleştirin
Üzerine kalan katı sıvıyağ karışımından sürerek ısıtılmış 200C li fırında üstü kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul