Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli El Açma Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli El Açma Börek



Malzemeler:


Hamuru için:


4 su bardağı un


1 tatlı kaşığı tuz


Aldığı kadar ılık su


İçine:


1 su bardağı ıslatılmış yeşil mercimek


1 adet soğan


2 kaşık zeytinyağı


tuz, karabiber


isteğe göre yarım demet maydanoz


arasına:


100gr tereyağ


1/2 çay bardağı kadar sıvıyağ


Yapılışı:


Islatılmış mercimek yumuşayana kadar haşlayın


Soğanı yağla birlikte kavurun Suyu süzülmüş mercimeği ilave edin Baharatları ve istenirse maydanozu koyup içini hazırlayın


Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yapın En az yarım saat kadar dinlendirin


Hamuru 16 parçaya bölüp yuvarlayarak hafif unlu tezgaha dizin


Bu arada tereyağını kısık ateşte eritrek sıvıyağ ile karıştırın


Bezelerin yarısını merdane ile unlu tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın Her katında aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin 8 inci parçadan sonra yağ koymayın


Hamuru önce merdane sonra oklava ile açılabildiği kadar ince açın


Üstünü yağlayarak harcın yarısını hamurun iki ucuna genişçe yayın ve ortaya doğru sarın


Ortadan keserek iki parça elde edin


Parçaları etrafında yuvarlayarak hafif yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dolandırarak yerleştirin


Kalan diğer 8 bezeyide aynı şekilde açın ve en üstteki hariç aralarını yağlayın


Kalan malzemeyi ekleyip aynı işlemleri tekrar ederek tepsiye yerleştirin


Üzerine kalan katı sıvıyağ karışımından sürerek ısıtılmış 200C li fırında üstü kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla