Konu
:
BİDİK
Yalnız Mesajı Göster
BİDİK
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
BİDİK
MALZEME:
8 su bardağı Un
1,5 çay kaşığı Cüccem yani çörek otu
5 çorba kaşığı Katı yağ
Tuz
5 adet Yumurta
1 adet Kangal sucuk
2,5 su bardağı Su
YAPILIŞI:
Unu ve tuzu bir kaba eleyin
Suyla yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin
5 eşit parçaya ayırıp, tabanları daha geniş üstleri dar olacak biçimde topaklar haline getirin
Üzerlerine hafif çapraz kesikler atıp, parmak bastırarak ortalarını açın
Merdane ile 15 cm
çapında açın
Fırınınızı 180 C' ye getirip, ısıtın
Sucuğu, dış zarını alıp 1 cm
kalınlığında dilimleyin
Yağı tavada eritip üzerlerine fırça ile sürerek hamurları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin
Yağlanmış hamurların üzerlerine sucukları sıralayıp, üzerlerine birer yumurta kırın
Cüccem serperek tepsiyi fırına sürün
Sucuklar ve yumurta pişip, hamur altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında tutun
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul