Yalnız Mesajı Göster

Fasülyeli Milföy Sepeti

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasülyeli Milföy Sepeti



Malzemeler


1/2 Kg Taze Fasülye

1 Soğan

2 Çorba Kaşığı Margarin

100 gr Pastırma

8-10 Milföy Hamuru

1 Yumurta Sarısı

Tuz, Karabiber


Tarifi


Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın Suyu süzülen fasülyeleri önce ikiye sonra dörde bölün Üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün

Soğanı ince ince kıyın margarinle kavurun Pastırmaları sebze tahtasında kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın Haşlanmış fasülye, tuz, karabiber ilave edin Malzemeleri bir müddet kavurun ve ateşten alın

Milföy hamurunu tezgaha alın Hamurun iki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm eninde kesin Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın Hamurun yan kısımlarını iki taraf da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin

Hamurun orta kısmını fasülyeli iç malzeme ile doldurun Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın Bu işlemi hamur ve iç malzeme bitinceye kadar sürdürün

Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün 220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla