Konu
:
Fasülyeli Milföy Sepeti
Yalnız Mesajı Göster
Fasülyeli Milföy Sepeti
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasülyeli Milföy Sepeti
Malzemeler
1/2 Kg
Taze Fasülye
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
100 gr
Pastırma
8-10 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
Tuz, Karabiber
Tarifi
Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın
Suyu süzülen fasülyeleri önce ikiye sonra dörde bölün
Üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün
Soğanı ince ince kıyın margarinle kavurun
Pastırmaları sebze tahtasında kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın
Haşlanmış fasülye, tuz, karabiber ilave edin
Malzemeleri bir müddet kavurun ve ateşten alın
Milföy hamurunu tezgaha alın
Hamurun iki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm eninde kesin
Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın
Hamurun yan kısımlarını iki taraf da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin
Hamurun orta kısmını fasülyeli iç malzeme ile doldurun
Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın
Bu işlemi hamur ve iç malzeme bitinceye kadar sürdürün
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul