Yalnız Mesajı Göster

Kuşüzümlü Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşüzümlü Börek



Malzemeler

2 adet yufka

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta

İçine:

50 gram dolmalık fıstık

50 gram kuşüzümü

250 gram kıyma

1 adet soğan

50 gram margarin

Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Margarini bir tavaya koyup, eritin Kıymayı tavaya alıp, karıştırarak kavurun Soğani yemeklik doğrayıp tavaya ekleyin Soğanlar pembeleşince, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edin Kuş üzümünü ayıklayıp sıcak suyla yıkayın Başka bir tavaya bir miktar sıvıyağ döküp, fıstıkları pembeleşene dek kavurun Fıstıklar kavrulunca, üzümlerle birlikte kıymaya katıp karıştırın Soğumaya bırakın Bir kasenin içine süt ve sıvıyağı koyup karıştırın Yufkayi mutfak tezgahının üzerine yayın Üzerine fırça ile sütlü karışımdan sürün


Hazirladığınız harcın yarısını yufkanın üzerine serpin Ucundan başlayarak rulo yapın Hazırladığınız bu ruloyu ikiye katlayın Yağlanmış tepsiye yerleştirin İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın Kalan sütlü karışıma 1 adet yumurtayı kırıp çırpın Böreğin üzerine firça ile bu karışımı sürün Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla