Konu
:
Kuşüzümlü Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kuşüzümlü Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşüzümlü Börek
Malzemeler
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
İçine:
50 gram dolmalık fıstık
50 gram kuşüzümü
250 gram kıyma
1 adet soğan
50 gram margarin
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Margarini bir tavaya koyup, eritin
Kıymayı tavaya alıp, karıştırarak kavurun
Soğani yemeklik doğrayıp tavaya ekleyin
Soğanlar pembeleşince, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edin
Kuş üzümünü ayıklayıp sıcak suyla yıkayın
Başka bir tavaya bir miktar sıvıyağ döküp, fıstıkları pembeleşene dek kavurun
Fıstıklar kavrulunca, üzümlerle birlikte kıymaya katıp karıştırın
Soğumaya bırakın
Bir kasenin içine süt ve sıvıyağı koyup karıştırın
Yufkayi mutfak tezgahının üzerine yayın
Üzerine fırça ile sütlü karışımdan sürün
Hazirladığınız harcın yarısını yufkanın üzerine serpin
Ucundan başlayarak rulo yapın
Hazırladığınız bu ruloyu ikiye katlayın
Yağlanmış tepsiye yerleştirin
İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın
Kalan sütlü karışıma 1 adet yumurtayı kırıp çırpın
Böreğin üzerine firça ile bu karışımı sürün
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul