Konu
:
Haşhaşlı Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Dolma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Dolma
Hamur için:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı dövülmüş haşhaş
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
İç malzemesi:
2 patates
1 su bardağı haşlanmış mercimek
50 gr beyaz peynir
Tuz, karabiber
1
Patatesleri iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayın
Kabuklarını soyup çatalla ezin
Peyniri ufalayın
Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın
2
Unu hamur yoğurma kabına alın
Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun
Hamurdan 6 beze hazırlayın
3
Fırın tepsisini yağlayın
Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın
Üzerine hazırladığınız iç malzemeden yayın
Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin
4
Bir kapta haşhaşı sıvıyağla karıştırın
Hazırladığınız haşhaşlı karışımı böreklerin üzerine sürün
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin
Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul