Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Dolma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Dolma



Hamur için:


2 su bardağı un

2 çorba kaşığı yoğurt

2 yumurta

1 çay bardağı ılık su

2 çorba kaşığı dövülmüş haşhaş

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz


İç malzemesi:


2 patates

1 su bardağı haşlanmış mercimek

50 gr beyaz peynir

Tuz, karabiber


1 Patatesleri iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezin Peyniri ufalayın Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın

2 Unu hamur yoğurma kabına alın Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun Hamurdan 6 beze hazırlayın

3 Fırın tepsisini yağlayın Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın Üzerine hazırladığınız iç malzemeden yayın Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin

4 Bir kapta haşhaşı sıvıyağla karıştırın Hazırladığınız haşhaşlı karışımı böreklerin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla