Konu
:
Soğanlı pide
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı pide
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı pide
malzeme:
4 orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr kıyma
yarım demet maydanoz
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz maya
yarım çay kaşığı tozşeker
1
5 su bardağı su
karabiber, tuz
yapılışı:
Yarım su bardağı ılık suda tozşekerle birlikte mayayı eritin
Unu derin bir kaba alıp, 1 su bardağı su ilavesiyle suda erittiğiniz mayayı da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın
Hamuru 1 saat ılık bir ortamda dinlenmeye bırakın
Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun
Kıymayı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra karabiber ve tuz serpin
İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip iç malzemesini ateşten indirin
Mayalanmış hamuru 1 büyük,1 küçük 2 bezeye ayırın
Alt kısma gelecek olan büyük hamuru açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin
Üzerine hazırladığınız iç malzemesini serin
Diğer hamuru biraz daha küçük açıp iç malzemesinin üzerine yayın ve alttaki hamurun kenarlarını küçük hamurun üzerine doğru kapatın
1 70 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul