Konu
:
Ispanaklı Kalem Börek
Yalnız Mesajı Göster
Ispanaklı Kalem Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanaklı Kalem Börek
Malzemeler;
1 kilo yufka
1 kilo Malzemeler;
1 kilo yufka
1 kilo ıspanak
1 büyük baş soğan
200 gr peynir
karabiber, tuz
Sos malzemesi;
3 yumurta
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yapılışı;
Bir yufkayı yuvarlak biçimde yayıp sos malzemesinden bir miktar sürelim sonra ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimine getirelim
Yarım ay biçimindeki yufkamızı da bıçakla dört üçgen eşit parçaya bölelim
Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar kavuralım
Daha sonra doğranmış ıspanağı da eklip az miktar kavurup tuz ve karabiberle tatlandıralım
Soğuduktan sonra içine peyniri de ekleyelim
Üçgen parçaların geniş kısmına iç malzemeden koyup sigara böreği gibi saralım
Yağlanmış tepsiye hepsini yan yana dizelim
Kalan sosu da üzerine döküp çörekotuyla süsleyip 180 derecelik fırında pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul