Yalnız Mesajı Göster

Patates ÇÖreĞİ

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates ÇÖreĞİ



MALZEMELER


içi için:

1 çorba kşığı salça

1 çay bardağı zeytinyağı

4 adet rendelenmiş patates

tuz

karabiber

kimyon

hamuru :



1 çay bardağı yoğurt

200 gr margarin

1 paket kabartma tozu

alabildiği kadar un

tuz

HAZIRLANIŞI


Soğanı çok ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun Bu arada patatesleri rendeleyin ve rendelenmiş patatesleri de tavaya ekleyin Kavurmaya devam edin Hafif pembeleşince baharatı, tuzu ve salçayı ekleyip iyice karıştırın sonra soğumaya bırakın Yumurtalardan birinin sarısını ayırın Başka bir kapta yoğurt, margarin ve yumurtaları iyice çırpın Kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra iyice yoğurun Ardından hamuru 3'e ayırın Sonra sırasıyla hepsinin merdane ile 1 cm kadar inceltene kadar açın Hamurlardan birinin üzerine patatesli harcın bir kısmını sürün, hamuru rulo yapıp bıçak ile dilimlere ayırın Diğer hamurları da aynı işlemlerden geçirin, ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve dilimleri 200° ısılı fırında pişirin


Afiyet Olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla