Konu
:
Meram Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Meram Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meram Böreği
MALZEMELER
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
50 gr Margarin
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Alabildiğince Un
1 Adet Yumurtanın Sarısı
100 gr Beyaz Peynir
Tuz
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı ılık suyu,yarım çay bardağı zeytinyağını ve 1 çorba kaşığı limon suyunu alalım
Bu malzemenin alacağı kadar un ilave edelim
Tuzunu ayarlayalım
Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğuralım
Hamuru 3 eşit bezeye bölelim
Bezeleri düzgün ve pürüzsüz olacak şekilde yuvarlayalım
Üzerlerine nemli bir bez örtüp,15 dakika dinlendirelim
3 adet bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım
Bu hamurların üzerine erimiş margarin ve sıvıyağı karışımından sürerek,üst üste dizelim
Tepsi büyüklüğünde açalım
Yufkanın üzerine tekrar yağ karışımından sürelim
Bohça kapatır gibi kapatalım
Kare şeklini alan yufkayı bir süre bekletelim
Sonra tekrar açalım
Kareler keselim
Karelerin bir kenarına peynirkoyalım
İki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatalım
İki kenarını da çatalla bastıralım
Çok az yağlanmış tepsiye dizelim
Yumurta sarısı sürelim
200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip,servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul