Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Poğaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Poğaça



MALZEMELER

25 su bardagi un


1 Adet yumurta

1 Çay bardagi su

1 Çay bardagi zeytinyagi

1 Çay kasigi kabartma tozu

Tuz

Içine :

Yarim kg ispanak

250 gr beyaz peynir

Üzerine :

2 Adet yumurta aki

Siviyag

Çörekotu

YAPILIŞ TARİFİ


Öncelikle hamuru hazirlayin

Bunun için un, yumurta, su, zeytinyagi, tuz ve kabartma tozunu karistirip,

yogurarak yumusak bir hamur hazirlayin

Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin

Bu arada içini hazirlayin

Ispanaklari ayiklayip, yikayin

Suyunu iyice süzün

Ispanak yapraklarini ince ince dograyin

Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyagi ve ispanaklari

karistirin

Dolaptan çikardiginiz hamuru mardane ile 3-4 milim kalinliginda açin

Açtiginiz hamurdan kahve fincani yardimiyla yuvarlaklar kesin

Artan hamurlari yeniden yogurup, açin

Hamur bitene kadar kesme islemine devam edin

Yuvarlak yufkalarin üzerine yumurta akini sürün

Yuvarlak hamurun bir yarisina hazirladiginiz içten bir miktar yerlestirin ve

diger yarisini üzerine kapatin(yarim ay sekli gibi)

Pogaçalarin üzerine siviyag sürüp, çörekotu serpin

Önceden isitilmis 230 dereceli firinda 35 dakika kadar

Alıntı Yaparak Cevapla