Konu
:
Ispanaklı Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Ispanaklı Poğaça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanaklı Poğaça
MALZEMELER
2
5 su bardagi un
1 Adet yumurta
1 Çay bardagi su
1 Çay bardagi zeytinyagi
1 Çay kasigi kabartma tozu
Tuz
Içine :
Yarim kg ispanak
250 gr beyaz peynir
Üzerine :
2 Adet yumurta aki
Siviyag
Çörekotu
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle hamuru hazirlayin
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyagi, tuz ve kabartma tozunu karistirip,
yogurarak yumusak bir hamur hazirlayin
Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin
Bu arada içini hazirlayin
Ispanaklari ayiklayip, yikayin
Suyunu iyice süzün
Ispanak yapraklarini ince ince dograyin
Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyagi ve ispanaklari
karistirin
Dolaptan çikardiginiz hamuru mardane ile 3-4 milim kalinliginda açin
Açtiginiz hamurdan kahve fincani yardimiyla yuvarlaklar kesin
Artan hamurlari yeniden yogurup, açin
Hamur bitene kadar kesme islemine devam edin
Yuvarlak yufkalarin üzerine yumurta akini sürün
Yuvarlak hamurun bir yarisina hazirladiginiz içten bir miktar yerlestirin ve
diger yarisini üzerine kapatin
(yarim ay sekli gibi)
Pogaçalarin üzerine siviyag sürüp, çörekotu serpin
Önceden isitilmis 230 dereceli firinda 35 dakika kadar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul