Konu
:
tavuklu pay
Yalnız Mesajı Göster
tavuklu pay
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
tavuklu pay
Malzemeler
HAMUR
- 250gr
eritilmiş tereyağ veya margarin
- 1 yumurta
- 1 bardak süt
- aldıgı kadar un (500-600gr
)
- 1 paket kabartma tozu
İÇ
- 4 tavuk budu
- 1,5 bardak pirinç
- 1 domates
- 1 biber
- 1 baş kuru soğan
- maydanoz
- tuz, karabiber ve pul biber
- 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
1- Tavuk butlarını haşlayıp, etlerini didikleyin
Tavuğun haşlama suyunu atmayın
2- Soğanı yemeklik doğrayın ve azıcık yağ ile kavurun
Doğranmış biberi ve rendelenmiş domatesi tavaya ekleyip karıştırın
Domatesler biraz suyunu çektikten sonra yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin
Üzerine ölçülü tavuk suyunu koyup, dilediğiniz kadar tuz koyun
Pilav pişirir gibi pişirin
3- Pirinçler demlenirken yağı eritin
Süt, yumurta, yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın
Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun
Hamuru ikiye bölün
Bir parça diğerine göre daha büyük olsun
Büyük parçayı yarım santim kalınlığında, dilediğiniz şekilde açın
(Ben tepsiye uyacak şekilde dikdörtgen açtım
) Üzerine önce pirinci, sonra tavuk etlerini yayın
Karabiber ve pul biber serpin
Etlerin üzerine ince doğranmış maydanozları dağıtın
4- Diğer hamur parçasını açarak 1′er santimlik şeritler kesin ve diğer kafes şeklinde yerleştirin
Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin
Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul