Yalnız Mesajı Göster

Lorlu Top Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lorlu Top Börek



Gerekli malzeme:


3 su bardağı un

1 yumurta

Yarım paket kabartma tozu

Yarım su bardağı süt kreması

3 çorba kaşığı süzme yoğurt

60 gr margarin

Yarım çay kaşığı tuz

İç malzeme:


2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

180 gr lor peyniri

1 yumurta

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

2 çorba kaşığı süt kreması

1 tutam kişniş

Karabiber



Üzeri için:


1 yumurta sarısı


yapilisi


Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, süt kreması, yoğurt, margarin ve tuz ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin

İç malzemeyi hazırlamak için; sarımsağı ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kâsede karıştırın Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4'er yuvarlak hamur kesin Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin

Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla