Konu
:
Lorlu Top Börek
Yalnız Mesajı Göster
Lorlu Top Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lorlu Top Börek
Gerekli malzeme:
3 su bardağı un
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt kreması
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
60 gr margarin
Yarım çay kaşığı tuz
İç malzeme:
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
180 gr lor peyniri
1 yumurta
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı süt kreması
1 tutam kişniş
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
yapilisi
Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, süt kreması, yoğurt, margarin ve tuz ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun
Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün
Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin
İç malzemeyi hazırlamak için; sarımsağı ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kâsede karıştırın
Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın
Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın
Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4'er yuvarlak hamur kesin
Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın
Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin
Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul