Konu
:
Pastahane Usulü Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Pastahane Usulü Ay Çöreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastahane Usulü Ay Çöreği
pastane çöreği tarifi - pastane usulü ay çöreği nasıl yapılır
hamuru:
1 paket yumuşak margarin
-1 yumurta
-3 kaşık şeker
-1/2 bardak su
-1 paket maya
-1/2 kaşık tuz
-1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 vanilya
- un
iç harcı:
1 bardak döğülmüş ceviz
-1/2 bardak pudra şekeri
-1 çay bardağı izmir üzümü
-1 kahve fincanı süt
-1 yumurta akı
-1 kaşık galeta unu
-1 portakal kabuğu rende
-3 kaşık kakao
-tarçın ve mutlaka yeni bahar
-ve 1 paket vanilya
yapılışı:
hamuru yoğur
hiç beklemeden bezelere ayır
iri ceviz büyüklüğünde
her bezeyi uzun oval şekilde aç iç harcını içine tam ortasına boylu boyunca koy
yanlarda kalan hamuru yukarı doğru kaldır ve birleştir sonra hamuru elinle biraz yuvarla ve ay şekli ver
üzerlerine yumurta sarısı sür
çatalın ucu ile çizik yap
istersen file badem de serp doğru fırına
fazla olduğu için ben yarısını derin dondurucuya piştikten sonrada koyuyorum hiç bir şey olmuyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul